light bulb icon
Hurtig levering
light bulb icon
Fragtfrit ved køb over 2000 kr
light bulb icon
4.3/5 Trustpilot
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Hurtig levering
Fragtfrit ved køb over 2000 kr
4.3/5 Trustpilot
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Services
Kunder
Viden
Bæredygtighed
Kontakt

FEFCO og bølgepap – standarder for bæredygtige emballager

Opdag fordelene ved bølgepap

Hos Boxon stræber vi efter at tilbyde bæredygtige og effektive emballageløsninger, der opfylder vores kunders behov. Bølgepap er ofte velegnet, når man skal vælge emballage. Læs videre for at forstå hvorfor.

Hvad er bølgepap?

Bølgepap består af mindst tre lag papir: to flade overfladelag (liner) og et bølget mellemlag (fluting). Der kan være op til syv lag afhængig af den ønskede tykkelse og det gør bølgepap meget stærkt sammenlignede med træ. Denne konstruktion giver bølgepappen sin unikke styrke og stivhed, samtidig med at den holder vægten nede. Det gør bølgepap ideelt til at skabe robuste kasser og andre emballageløsninger, der beskytter indholdet under transport.

Bølgepap - forskellige lag
Linje

Bæredygtige emballager med bølgepap

Bæredygtighed er en af vores vigtigste hjørnesten, og bølgepap er en favorit takket være dets miljøvenlige egenskaber. Materialet er 100% genanvendeligt og biologisk nedbrydeligt, hvilket gør det til et fremragende valg for virksomheder, der ønsker at reducere deres CO2-aftryk. Desuden er produktionen energieffektiv og kræver færre ressourcer sammenlignet med andre materialer. Bølgepap fremstilles ofte af fornybare ressourcer som træfiber fra bæredygtigt skovbrug, hvilket yderligere reducerer miljøpåvirkningen.

Hos Boxon stræber vi altid efter at bruge FSC-certificeret materiale i størst muligt omfang.

 

Profileret emballage - pige med slikemballage

Alsidighed og anvendelsesområder

Bølgepap er ikke kun stærkt og holdbart, men også ekstremt alsidigt. Det kan bruges til alt fra traditionelle kasser til mere innovative displayløsninger. Med moderne trykteknik kan du desuden få dine emballager designet med højt kvalitetstryk, der effektivt fremhæver dit brand.

 

Læs mere om profileret emballage
Linje

Tekniske egenskaber ved bølgepap

For at sikre, at du vælger det rigtige bølgepap til dine specifikke behov, er det vigtigt at forstå de tekniske egenskaber:

  • Bølgepappens evne til at bøje sig måles i bøjningsstivhed. Graden af bøjningsstivhed afgøres primært af bølgepappens tykkelse.

  • Stablingsstyrken (BCT) afgør evnen til at stable kasser og er vigtig at beregne, når varer skal opbevares eller transporteres oven på hinanden.

  • Sprængstyrken (BST) måler bølgepappens sammenholdende evne. Dette er særligt vigtigt, når indholdet i emballagen udøver tryk på siderne.

  • Målet med sammentryksstyrke (FCT) viser bølgepappens formstabilitet og dens evne til at dæmpe tryk.
Bølgepap - konstruktionsdesign

Forskellige typer af bølgepapemballager

  • Slidsekasser er almindelige bølgepapemballager. De fremstilles i en maskine, der trykker, bukker, slidskærer og limer bølgepappen til færdige kasser.

  • Stansede kasser: er en anden populær type af bølgepapemballage, især når der kræves større præcision og nøjagtighed i målene. Kasserne stanses i plan- eller rotationsstans.

  • Genbrugsfiberbaseret bølgepap anvendes stadig oftere ved kassens fremstilling. Genbrugsfiber (testliner) og genbrugsfluten (bølgen) fremstilles af genbrugspapir, hvilket gør det til et mere miljøvenligt alternativ. Bølgepap af genbrugsfiber er dog generelt svagere end bølgepap af nye fibre.
Linje

FEFCO-koder: Standardisering af bølgepapemballager

FEFCO er et standardiseret system, der anvendes internationalt til at identificere og klassificere forskellige typer af bølgepapemballage. FEFCO-koder består af en fire eller femcifret numerisk kode. De første to cifre repræsenterer hovedkategorien af emballagen, mens de efterfølgende cifre specificerer en underkategori.

Her er en oversigt over hovedkategorierne og nogle eksempler på almindelige FEFCO-koder:

01: Ruller og ark
Eksempel FEFCO 0101: Rullet form, anvendt som beskyttende lag omkring produkterne.

02: Foldekasser
Eksempel FEFCO 0201: En standard foldekasse, hvor flapperne mødes i midten, når kassen er lukket. Perfekt til fragt og opbevaring.

Eksempel FEFCO 0203: Ligner 0201, men med overlappende flapper, hvilket giver ekstra styrke til tungere produkter.

03: Bund og låg emballager
Eksempel FEFCO 0301: Emballage med separat låg og bund for øget beskyttelse.

04: Plano udstansede emballager og bakker
Eksempel FEFCO 0401: Selvlåsende emballage, der ikke kræver tape eller lim, ideel til mindre produkter.

 

05: Omslag og sleeves. Består af flere indsatser og dele. 
Eksempel FEFCO 0501: Bund- og lågemballage med separate dele for sikker lukning.

06: Emballager i flere dele.
Eksempel FEFCO 0601: Emballage med integrerede håndtag, fremragende til transport af tungere produkter.

07: Fikseringer, bakker og indsatser (Færdigklæbende emballager)
Eksempel: FEFCO 0701: Emballage med indsatser, der sikrer produkter under transport.

08: Butiksdisplays
Eksempel FEFCO 0801: Emballager designet til at præsentere produkter på en attraktiv måde og samtidig give beskyttelse.

09: Indlæg
Eksempel FEFCO 0901: Et indlæg, der placeres inde i en kasse for at beskytte produkterne mod direkte kontakt med ydersiderne.

Linje
Emballage med tryk i forskellige størrelser

Hvorfor vælge bølgepap fra Boxon?

Ved at vælge bølgepap fra os hos Boxon får du ikke kun et bæredygtigt og omkostningseffektivt materiale, men også adgang til vores ekspertise inden for emballageløsninger. Vi hjælper dig med at tilpasse dine emballager efter dine specifikke behov, fra størrelse og form til tryk og design. Vores mål er at tilbyde løsninger, der ikke kun beskytter dine produkter, men også styrker dit brand. Udforsk vores sortiment af bølgepapemballager og opdag, hvordan du kan gøre dine emballager mere bæredygtige og effektive.

Kontakt os i dag for mere information og rådgivning!

Kontakt os
Linje
Tom række
loading symbol